Selecteer een pagina

Fans van Hakaman

Willem van Weede, C.E.O. Vivera

‘We had a fenomenal afternoon with Hakaman Paul with 40 Vivera managers. Contagious energy, life lessons, connection enhancing and total alignment of values. In short a very, very valuable experience’

Mark Frusch, Belastingdienst Heerlen

“Om meer eenheid binnen ons team te krijgen, kwamen we na een zoektocht bij de Hakaman uit.
We hebben contact gehad met Paul en een leuke middag voorbereid. De collega’s waren verrast door het enthousiasme en natuurlijk door het uitvoeren van de Haka. Met zijn verhaal over verbinding werden meerdere punten benoemd die ervoor zorgen dat we binnen ons team nog meer als eenheid kunnen werken.
Als afsluiting hebben we zelf een Haka mogen bedenken en uitvoeren wat voor leuke en verrassende momenten zorgde.”

Hans Geels, C.E.O. Dille & Kamille

“De sessie van Paul over de Maori, de haka, Nieuw Zeeland en de All Blacks voor ons management team was super inspirerend. Op onnavolgbare wijze wist Paul de groep klaar te stomen voor het maken van een eigen haka en gaf hij hen en passant ook de vier principes voor het bouwen van een succesvol team mee. Kortom, een topsessie waar iedereen zichtbaar van genoot en ook iets van opstak. Voor herhaling vatbaar binnen andere geledingen van ons bedrijf.”

Albert Voogd, C.E.O. Homefashion Group

“Paul, de Haka-man heeft een geweldige impact gehad bij de Homefashion Group strategie-tweedaagse. Zowel de Nederlandse als Belgische teams zijn zeer geïnspireerd met uitdagende doelen. De parellel tussen de All Blacks en de Homefashion-teams is heel duidelijk voelbaar. Gezamenlijk een doel nastreven waarbij eenieders talent ten volle wordt benut geeft veel voldoening en waardering. Lef en humor staan in elkaars verlengde om succesvol te kunnen zijn.”

René Frinks, Commercieel Directeur Heijmans Infra Energie

Hoi Paul, je hebt je prachtige verhaal ook met ons gedeeld op onze dag die in het thema stond van de verbinding. Heel gaaf hoe jij samen met mijn 350 collega’s in een uur voor zoveel energie en verbinding hebt gezorgd. Gelardeerd met wijze levens- en teamlessen. Ik ga natuurlijk niet teveel zeggen omdat het verrassingseffect fantastisch was. Paul nogmaals dank, we hebben van je genoten. Persoonlijk heb je me ook geïnspireerd! Thanks!”

Raymond Smulders, Directeur/Eigenaar iBiZZ

“De Hakaman vertelt op een zeer boeiende en inspirerende wijze over het meest succesvolle sportteam allertijden. Zeker voor teamsessies waar je extra op zoek bent naar verbinding, teamgevoel en een positieve fysieke boost is de Hakaman echt een aanrader. Het iBiZZ team is fan van de Hakaman!”

Ebbe Negenman, Executive Board Member FMO

“Bij FMO had ik de eer om weer het ongelooflijke inspirerende verhaal van de HakaMan te horen. Met verve en passie gebracht door Paul. Paul is een inspirerend verteller en zijn passie lijkt zelfs groter te worden. Dat zijn de beste verhalenvertellers. Ik beloofde het team een event dat ze niet zouden vergeten. De reacties na afloop gaven aan dat hehet doel gehaald is.”

Cees Niessen, Vestigingsdirecteur P.I. Alphen aan den Rijn

“Het optreden van HakaMan Paul was een unieke belevenis waar 900 medewerkers van de P.I. Alphen aan den Rijn van hebben genoten. Samenwerking, respect, verantwoordelijkheid en verbinden zijn voor de All Blacks maar ook voor de P.I. Alphen aan den Rijn kernbegrippen. Waarom moeilijk doen als het samen kan! Bedankt namens ons allemaal voor dit mooie, inspirerende verhaal!”

Villaume Kal, CEO Topigs Norsvin

“With the enthusiasm and inspiration of the HakaMan, our global team truly felt a deep bonding in building a bright future for the company. As it turns out, we’re all equally committed to make a positive impact and outperform as one team. Thanks to the HakaMan for helping and making this happen!”

Anouk Poelmann, Managing Director Renault Group Nederland

“Bedankt HakaMan Paul! Je hebt ons verbonden, gemotiveerd en heel veel energie gegeven. Jouw unieke en leerzame workshop heeft iedereen bij Renault Group Nederland in het hart en in de mind geraakt. Een perfecte mix van business relevante kennis met passie en liefde voor de rugby-sport, het land en de Māori. Inspirerend met een goeie dosis humor. Ons 1e Renault HaKampioenschap was ook een groot succes: 11 Teams voerden hun zelfgemaakte Haka’s uit en vochten fanatiek om de overwinning. Wat een topmiddag voor iedereen!”

Koert Huisman, CEO Plieger Groep

“Wat een energiek en mooi verhaal heeft Paul ons verteld. Het was al een goede dag waarin we met elkaar spraken over samenwerking en ons gemeenschappelijk doel en toen kwam als afsluiting de HakaMan. De manier waarop Paul het verhaal vertelt, de combinatie met de All Blacks en natuurlijk de gezamenlijke Haka maakten veel indruk en benadrukten nog eens de boodschap van onze twee-daagse. Echt een aanrader; als je tenminste met positieve energie wilt eindigen. Nogmaals hartelijk dank!”

Connie Rijlaarsdam, Grondlegger landelijk programma “Nu Niet Zwanger” 

“Wat een bevlogen en inspirerend optreden. Het is heel bijzonder om Paul te horen spreken over de belangrijkste uitgangspunten van ons eigen werk, als hij de filosofie van de Māori en de All Blacks met ons deelt. Daadwerkelijk contact maken. Oog hebben voor waar de ander vandaan komt, voor de reis die in het verleden al is gemaakt, om vanuit daar echt kennis te maken met elkaar. Het gezamenlijk doel helder hebben en daarin pal naast elkaar staan. De parallellen met ons eigen programma waren talrijk en de energie voelbaar. Met nieuwe inspiratie blijven ook wij proberen om ons shirt achter te laten in een betere wereld.”

Caroline de Laet-Valk, Organisator ClinOps-Dagen NVFG 

“Wat een geweldig optreden van een zeer inspirerende Paul, de HakaMan. Hoe bijzonder is het als je meer dan 300 mensen van verschillende bedrijven zo kan inspireren! En dat de boodschap voor iedereen duidelijk is: werk als 1 team in het nastreven van topprestaties. Respecteer elkaars verschillen om tot een hoger doel te komen, zonder je omgeving te negeren, maar deze juist mooier te maken. Wat een daverend applaus achteraf en wat een compliment als er om je handtekening gevraagd wordt. Dat zegt toch wel iets over het enthousiasme van de mensen, de positiviteit en de energie die ontstaat, helemaal na het gezamenlijk afsluiten met een Haka. Ja, wij zijn Fan en kunnen de HakaMan iedereen aanraden.”

Koert van ’t Hof, Corporate Affairs Director Koninklijke Grolsch

“Wat een energie en passie brengt Paul mee in zijn HakaMan-performance! Zeer inspirerend en ons hele Directie-team heeft er met heel veel plezier van  genoten en aan mee gedaan.”

Marcel van Wersch, Director Amsterdam Data Collective

“De workshop van de HakaMan was een leuk en inspirerend onderdeel van onze halfjaarlijkse strategie bijeenkomst met het hele team. Paul is ruim op tijd aanwezig om de verbinding te zoeken én ook achteraf beschikbaar voor vragen door nog even te mixen met het publiek. De sessie zelf heeft een goede mix van kennisoverdracht (Māori, All Blacks), Energizer (met zijn allen een Haka doen) én de link leggen naar de dagelijkse praktijk van een organisatie door de lessen van de All Blacks te koppelen aan het bouwen van een succesvol team. Nogmaals dank en tot een volgende keer.”

Mirjam Mulder, projectcoördinator OPOD Academie

“Voor een stichtingsbrede studiedag voor al onze scholen wilden we aan de slag met het onderwerp ’teambuilding’. Nadat ik Paul zelf tijdens een online event had gezien, heb ik contact gezocht met hem. De studiedag zou nog online plaatsvinden, middels een livestream. Een hele uitdaging dus. Niet voor Paul, hij had er alle vertrouwen in dat hij ook digitaal de mensen kon inspireren en motiveren. Nou, daar is geen woord van gelogen!

Tijdens de voorbespreking hing ik al aan zijn lippen, wat een inspirerende man en wat kan hij goed vertellen! Het verhaal van de All Blacks is een bijzonder verhaal en zet je echt aan het denken; hoe mooi zou de wereld zijn als we allemaal leven vanuit deze visie. Het is prachtig hoe Paul het verhaal achter de All Blacks en de Haka vertelt. 

Met mijn hand op mijn hart kan ik zeggen dat ik niet de enige was van de ruim 350 collega’s, die mee hebben gekeken en gedaan. Ik heb heel veel positieve reacties ontvangen op dit onderdeel van de dag. Paul, ontzettend bedankt!”

Ellen Nuijten, Eigenaar RondOm Podotherapeuten

“Al heel wat jaren organiseren we teambuildingsactiviteiten waarbij we altijd opzoek gaan naar een bijzondere activiteit of inspirerende spreker. Nog nooit eerder heeft deze zoektocht geresulteerd in zo’n groot succes. Paul heeft met zijn verhaal een grote impact gehad op het team. Het gepassioneerde verhaal drong door tot in de kleine haarvaatjes, mening teamlid moest af en toe even slikken. Het verhaal veroorzaakte een gevoel van trots (want er was herkenning), maar ook verwondering over hoe belangrijk verbinding is en als mooiste effect was daar enorme strijdbaarheid om te koesteren wat we met elkaar hebben.  Een absolute aanrader voor ieder bedrijf en team dat wil scoren”.

Sander van der Laan, CEO Action Holding B.V.

“Ja, ik ben fan van HakaMan! HakaMan zet op een inspirerende en impactvolle wijze een boodschap neer waar ieder mens en leider van kan leren. De ‘root values’ van de All Blacks bieden een prachtige overlap met de cultuur van Action.”

Hajir Hajji, Director Store Operations Action Holding B.V.

“Ik vond het echt een eer om met je te hebben samengewerkt en heb er enorm van genoten. Het was heel inspererend om te zien hoe jij je verhaal vol vertrouwen in diverse talen vertelde. Super!!”

Hajir en HakaMan hebben allebei 7 keer opgetreden voor in totaal 850 Bedrijfsleiders, tijdens de Action Country Days 2017 in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Marit van Egmond, CEO Albert Heijn

“De verrassende en enthousiaste presentatie van Paul heeft veel indruk gemaakt. De parallel tussen de All Blacks en high performance teams is inspirerend voor ons allemaal geweest, en de Haka’s hebben veel energie en adrenaline losgemaakt! Het A-Ha-Kampioenschap was een fantastische impactvolle afsluiter. Dit bevorderde de teamspirit nog verder op een unieke en aanstekelijke manier. Mooi om echt iedereen in mijn team zo te zien performen!”

Peter Hemmen, General Manager Golfbaan Het Rijk van Nunspeet.

“Tijdens onze personeelsbijeenkomst was het optreden van HakaMan een heel bijzonder onderdeel. Hij begon met een imponerende Haka en had gelijk de aandacht van iedereen. Wat volgde was een aansprekend verhaal over de Māori cultuur en hoe de normen en waarden van deze cultuur mede hebben bijgedragen tot het vormen van het meest succesvolle rugby-team ter wereld; de All Blacks. Zo werd het een inspirerende les in hoe je een succesvol team vormt en wat er voor nodig is om ook succesvol te blijven.  Dat iedereen in het team belangrijk is en dat nederigheid een belangrijke waarde is, die ook wij niet moeten vergeten in ons dagelijks doen en zijn. De afsluitende Haka met alle medewerkers was een gift waar we nog lang op terugkijken. En met een symboliek waar we het komende jaar vast vaak op teruggrijpen.” 

Jelle Smeijers, Co-founder Code14.

“Wat een inspirerend en positief verhaal. Erg interessant om te horen wat de achterliggende filosofie van de All Blacks is; je bent nooit groter dan je team! Dit kunnen wij uitstekend toepassen bij Code14. En wat ook helemaal waar is: zorg dat je altijd innovatief bent en jezelf blijft ontwikkelen, zowel als persoon als organisatie. En Paul; jouw enthousiasme waarmee je dit neerzet, is werkelijk bewonderenswaardig!”

Ferry Moolenschot, CEO Jan Linders Supermarkten.

“Better people make better All Blacks en nu begrijpen we helemaal waarom. Die inspiratie hebben mijn collega’s en ik ervaren. ‘Never feel too big to do the small things that need to be done’; het lijkt allemaal heel logisch maar stel je voor dat we daar allemaal naar zouden leven. De energie die vrijkomt, de verbondenheid, de wijze waarop en met welke samenstelling te doelen haalt, laten je beseffen hoe je tot een een high performance team komt. Paul heeft ons dit allemaal actief laten beleven, een geweldige ervaring. En dan hebben wij ook nog het geluk gehad dat we getuigen waren dat de trotse moeder van HakaMan voor het eerst bij zijn optreden was. Jullie mogen trots zijn op elkaar.”

Mark Vijverberg, Directeur KSG Trainers & Consultants.

“Wat een geweldige performance! Als afsluiting van onze tweedaagse hei-sessie heeft HakaMan een zeer inspirerende sessie verzorgd. Paul weet niet alleen een mooi verhaal te vertellen over het hoe en waarom van succesvolle teams (zoals de All Blacks), maar hij weet dit ook heel voelbaar en tastbaar te maken. Iedereen was geraakt door zijn verhaal én door de fysieke beleving ervan. Het heeft ons mooie en bruikbare inzichten gegeven en een ‘boost’ met veel positieve energie. Ik kan het echt ieder team van harte aanraden. Paul bedankt dat je dit verhaal zo mooi de wereld in brengt.”

Marc Schulten, Director Warsteiner Benelux B.V.

“HakaMan heeft ons, na de Corona Crisis, helpen opstarten met een powerpresentatie van jewelste en een geweldig Warsteiner HaKampioenschap. We zijn er als team weer helemaal klaar voor en gaan met mooie nieuwe plannen en energie aan de slag. Dank voor jouw enorm positieve bijdrage.”

Ricardo Gil Muinos, Manager Klantcontact OHRA

“Wuaauh, wat een ervaring rijker! De aftrap van de Nationale Klantcontactweek kon niet beter. Een heel verfrissend en inspirerend verhaal, dat vele malen beter binnenkomt bij onze medewerkers dan een gemiddelde aftrap door het management. De medewerkers zijn enorm enthousiast geraakt door de eenvoud. Dat maakt het ook zo krachtig. Het verschil maken en excelleren door een sterk fundament, gebaseerd op gedeelde normen en waarden en het tonen van nederigheid. Namens OHRA bedankt voor deze onvergetelijke ervaring.”

Carel Smulders, Sales Manager ACA Fashion Software B.V.

“Op 26 november 2015 hebben wij vanuit ACA Fashion Software een ‘Fashion Heroes’ event georganiseerd in het PSV Stadion in Eindhoven. Dit event is door 150 ondernemers uit de fashionwereld bezocht. Wij hebben Paul gevraagd om na de lunch onze gasten klaar te stomen voor het middagprogramma wat geleid werd door Toon Gerbrands, de Algemeen Directeur van PSV. Met de spetterende HAKA performance van Paul was er van een ‘after lunch dip’ bij niemand sprake. Dit was een absoluut hoogtepunt van de dag: 150 fashion ondernemers die samen vol overgave de HAKA doen. Geweldig en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt HakaMan!”.

Pieter-Jan Rovers, Managing Director Acal B.F.I.

“De aftrap van het nieuwe fiscale jaar is nog nooit zo energievol afgesloten. Nadat de grote lijnen voor het nieuwe jaar waren uitgezet, stond het samen aangaan van uitdagingen centraal. De energie die in het Philips Museum vrijkwam tijdens de team-scrum en de Haka was geweldig om te zien. Bedankt Paul voor deze energieke en onvergetelijke performance!”

Esther van der Hoorn, Customer Experience Manager AEGON.

“AEGON doet met de HakaMan een workshop in het programma voor nieuwe medewerkers. Zijn optreden is verfrissend anders en het verhaal achter de Haka en de All Blacks is indrukwekkend. En Paul is een enthousiaste en ervaren begeleider. Deze combinatie maakt dat medewerkers uit hun comfortzone komen en toch volledig meedoen. Hierdoor beleven ze de waarden van de Haka en de All Blacks intens. Die ervaring blijft je bij!”

Martijn Bax, Eigenaar en Eventmanager Bax Projects B.V.

“Binnen 3 weken 7 keer in 3 verschillende landen met HakaMan met veel plezier mogen samenwerken. Naast een goede voorbereiding hebben we tussen alle events de puntjes op de ‘i’ kunnen zetten om zo het maximale rendement te genereren. Onze laatste uitvoering in Frankrijk, in het Frans, werd beloond met een staande ovatie; het resultaat van een gedegen voorbereiding, inlevingsvermogen en een perfecte uitvoering. Paul zoekt verbinding met mensen en is een teamplayer pur sang.”

Bax Projects wordt door winkelketen Action ingehuurd als vaste techniek-partner voor hun events.

Edwin van Beek, Directeur Citroën Van Beek

“Geweldige ervaring om onze medewerkers te trakteren op een optreden van de HakaMan. Op een interactieve wijze wordt het smeden van een team benadrukt aan de de hand van de All Blacks. Wie durft er uit zijn ‘comfort-zone’ te treden en stelt zich kwetsbaar op? Onze medewerkers waren enthousiast en de dagen na het optreden nog onder de indruk van de Haka. Bedankt Paul.”

Peter Ruchti, co-founder Draaijer Group

“Natuurlijk hebben wij bij Draaijer Group al veel managementsessies gehouden en veel modellen gebruikt om ons te ontwikkelen. Deze modellen zijn meestal gestoeld op ingewikkelde theorieën, die vaak lastig te implementeren zijn. Wat mij echt aanspreekt in HakaMan, is de enorme ambitie van de All Blacks en de hele basale normen en waarden die hieronder liggen. Met name de ‘nederige’ basis past heel goed bij onze organisatie. Waarde creëren voor je klant in plaats van focus op het eigen verdienmodel. De wijze waarop HakaMan dit doet; simpele voorbeelden, mooi gestructureerd en met een Haka als onderlegger en uitsmijter, sloeg bij ons enorm aan. Ik hoop dat meer bedrijven vanuit dit perspectief willen werken en dat we zo van deze wereld een betere wereld kunnen maken.”

Torben Knöss, Secretary General EFIBCA

“It was amazing to see how the HakaMan fascinated all participants and took them on a short journey into the world of the Māori and the All Blacks. No one could escape the magic and so everybody really enjoyed it. This shared experience has bonded the whole group together and at the next event we will surely remember this performance again. The HakaMan is an enrichment and something very special for any event.”

Stephan Glerum, Directeur EMBoost

“Paul is met zijn HAKA performance een inspirerende act voor groepen die gemotiveerd moeten worden voor een bepaald doel. Zijn betrokkenheid en flexibiliteit, gekoppeld met zijn inlevingsvermogen in de klant, maken zijn inspanningen zeer effectief. Daarnaast is de beleving van het doen van de HAKA een inspiratiebron voor teambuilding en een onvergetelijke ervaring.”

Ron van Vliet, CEO Freo

“Wat een energieke finale van onze kwartaal-meeting, die in het teken stond van samenwerking. Paul, de HakaMan, heeft niet alleen een fantastisch verhaal verteld over de Māori; hij heeft ons ook meegenomen in de waardevolle lessen, die zijn te trekken uit de unieke succesformule van de All Blacks. De parallellen met het bedrijfsleven waren voor iedereen al zeer herkenbaar. Maar wat echt bijzonder is, is dat er zoveel overeenkomsten zijn met de Agile manier van werken en (niet verwonderlijk) de ‘scrum’-werkwijze. Hij weet dit bovendien op een heel prettige manier over te brengen. En om dan tot slot met ruim 100 man gezamenlijk een Haka te doen, geeft een enorme kick! Een absolute aanrader dus.”

Nancy Bosch, Manager Communicatie De Friesland Zorgverzekeraar NV

“Voor De Friesland is verbinding binnen de Mienskip van groot belang. Het verhaal achter de Haka en het maken van onze eigen Haka hebben ons zeer geïnspireerd om vol energie en verbinding met elkaar onze campagne te starten. HakaMan verraste ons met een indrukwekkende Haka gevolgd door een prachtig verhaal over het ontstaan en de betekenis ervan. Daarna konden we direct zelf aan de slag. We doen onze Haka nog wekelijks”

Jean-Pierre Thomassen Jury-lid ‘Gouden Oor’ en auteur van het boek ‘Service Excellence’

“Op woensdag 17 februari 2016 was in Figi Zeist de introductie van mijn nieuwe boek over Service Excellence tijdens een Gouden Oor-bijeenkomst met circa 90 personen. Ik heb Paul gevraagd om met de deelnemers na de pauze de Haka te doen. Iedereen zit, stilte, en dan komt HakaMan het podium op; 90 verbaasde gezichten. Wat gaat er nu gebeuren? Dan Paul’s krachtige uitvoering van de Haka, vol overtuiging. Ik zal over het verdere vervolg niet te veel verklappen. Wel dat na afloop iedereen enthousiast was. Geweldige performance en iets dat men nog niet heeft meegemaakt. Een aanrader!”

Bauke van der Goot, Procesmanager Heijmans Utiliteit

“Door de bevlogenheid van de HakaMan heeft onze ‘project-start-up’ in het Sparta Stadion geweldig bijgedragen aan de teamvorming. Voor het project New Amsterdam Court House (NACH) is het van belang dat wij van de verschillende bedrijven, die onderdeel uitmaken van NACH, één team vormen. Door zelf te beleven wat een Haka is en er ook samen een te maken voor een team, staan wij optimaal gemotiveerd voor onze uitdaging!”

René Verhoeven, Directeur Innovitapark Roosendaal

“Een verbindende hongi en haka doen en ook nog de fundamenten van het succes van de All Blacks mogen vernemen. Zo energiek en memorabel was een officiële opening nog nooit! En daarom ben ik fan van HakaMan”

Richard Henderiks, Directeur ISA Group

“Op ons seminar in juni 2014 werden de 70 deelnemers verrast met een hele bijzondere openingsact door “de Haka-man”. Na een demonstratie met uitleg over wat de Haka inhoudt en een link naar het thema ‘Diversiteit in Talent’, mochten de deelnemers ook zelf een Haka-dans uitvoeren en de bijbehorende tekst opzeggen, met hilariteit en leuke beelden tot gevolg. Het was een leuke, bijzondere en leerzame “warming up” van ons seminar. Zeker een aanrader! Paul, hartelijk bedankt voor je enthousiaste bijdrage!.”

Vincent Romijn, Supply Chain Manager Japan Tobacco International (JTI)

“Enorm bedankt voor het inspirerende verhaal en de leuke interactieve sessie. Mijn collega’s hebben het met veel enthousiasme ontvangen en zullen dit niet snel vergeten. HakaMan vertelt een inhoudelijk sterk verhaal met een belangrijke parallel naar het goed functioneren van onze marketing & sales organisatie en hoe we dit in de toekomst moeten waarborgen, gepresenteerd in een format dat perfect aansloot bij de opzet van de dag.”

Denis Brouwer, Managing Director Koninklijke Jongeneel

“HakaMan brengt energie in je organisatie en weet een prachtige brug te slaan tussen de pijlers van het team-succes van de All Blacks en het bedrijfsleven. Met name de nederigheid is blijven hangen: Never feel too big to do the small things that need to be done.”

Joop Bosmans, eigenaar Jumbo Bosmans Cuijk

“Mijn 180 medewerkers zijn tijdens de kick-off-avond van ons 80-jarig jubileum door Paul de HakaMan meegenomen in een inspirerende sessie, die duidelijk maakt dat elke persoon, elke handeling en elk woord er toe bijdraagt dat je waardevol bent binnen het team. Dit maakt je bewust dat niet alleen het management, maar ook de vakkenvuller en de interieurverzorgster bijdragen aan ons succes, nu en in de toekomst.”

Ronald Kamphuis, Supermarkt-ondernemer Jumbo Kamphuis

“Wat een energie en wat een passie: geweldig! Ik vroeg me af of het Paul zou lukken om al mijn medewerkers aan de Haka te laten deelnemen. Nou dat heb ik geweten; na enige aarzeling ging iedereen overstag. Het meest waardevolle vond ik dat de medewerkers hun collega’s die niet konden komen, de dagen erna direct lieten weten wat ze hadden gemist. Voor een relatief klein bedrijf als het mijne is het uitnodigen van dit soort sprekers zeker niet vanzelfsprekend. Echter ik heb geen moment spijt van deze investering en raad het collega ondernemers van harte aan”.

Bernd Weustink, MT-lid Jumbo Winkeloperatie

“Fan van HakaMan? Jazeker! Paul neemt je op een bijzonder inspirerende wijze mee in de Māori cultuur en in de tradities en waarden van de All Blacks. Het respect voor elkaar en de wil om samen een hoger doel te bereiken, worden op doeltreffende wijze ten tonele gebracht. Je hoopt met je team ook de winnende try te maken en daarvoor moet je eerst zelf in actie komen. Ontroering en ontlading ineen!”

Jop Küster, Maketing Manager Kärcher Nederland B.V.

“Het leek aanvankelijk een kwartaalmeeting zoals velen te worden, maar daar bracht een man in een rugby-outfit verandering in. Na een indrukwekkende demonstratie van de haka en de interessante uitleg over het ontstaan, was het de beurt aan de collega’s. Na het beetje aanwezige schaamtegevoel te hebben losgelaten, toonden de verschillende teams van collega’s op enthousiaste wijze hun eigen op de business geënte haka. Een geweldige manier om de teamspirit te vergroten en samen vol motivatie aan het volgende kwartaal te beginnen. Haka-lijk bedankt Paul!”

De Haka op 8 april 2016 in het Kärcher Center Breda als act voor de afsluiting van Q1 2016, gecombineerd met een echt HAKAmpioenschap, waarbij 6 teams hun eigen HAKA maakten en voor elkaar uitvoerden. Het winnende team mocht de HAKAmpioens Troffee in ontvangst nemen.

Maurice de Wilde, CFO Koopman Logistics Group

“Paul, de HakaMan, heeft ons laten beleven hoe het is om als team samen te werken aan een uitdagend en inspirerend doel. In het Koopman HaKampioenschap hebben we in kleine teams elkaar verrast met nog niet eerder vertoonde creativiteit in een samenwerking, waar we naar op zoek zijn. Een fantastische middag waar nog veel over wordt nagepraat.”

Benno Brouwer, Managing Partner Locum Consult B.V.

“In juni 2016 heb ik samen met HakaMan een workshop verzorgd voor psychiaters in opleiding tijdens hun voorjaarscongres. Dit in het kader van de sponsor-overeenkomst van mijn bedrijf Locum Consult met de Subvereniging Artsen in Opleiding tot Psychiater (SAP). Door op ludieke en interactieve wijze met deze artsen de link te leggen tussen het ‘waarom’ van de successen van de All Blacks en het medische leiderschap dat deze aankomende psychiaters tijdens hun carrière moeten gaan tonen, hebben we ons goed kunnen positioneren als deskundige partner op het gebied van organisatie-ontwikkeling in de medische sector. Paul vervult zijn rol met verve en is bovenal een zeer plezierig mens om mee samen te werken.”

Dirk Rottiers, Human Resource Director Lyreco.

“Lyreco kan terugkijken op een inspirerende sessie met Hakaman tijdens onze jaarlijkse Middle Management Day. Op een boeiende en energieke manier werd de link gelegd tussen de All Blacks en zaken die ook voor Lyreco belangrijk zijn. Kernwaarden zoals verbondenheid, talenten, diversiteit en sociale verantwoordelijkheid staan ook in ons woordenboek centraal. Het aansluitende HAKAmpioenschap heeft bovendien gezorgd voor leuke verrassingen en vooral voor een saamhorigheidsgevoel waar we nog lang op kunnen teren. Whakawhetai: dank je wel HakaMan.”

Tom Rutgrink, Director Project Sales Mammoet Europe B.V.

“Je wordt vanzelf wel fan als je HakaMan in actie hebt gezien. Het is een top introductie om een team de juiste boost te geven en daarna verder te kijken hoe je de successen van de All Blacks kunt vertalen naar de dynamiek van je eigen team. Paul weet dit goed en duidelijk neer te zetten.”

Martijn ten Brink, VP Sales & Customer Service Mazda Motors Europe

“Dank voor de geweldige sessie gisteren! Echt een succesnummer voor mijn team en collega’s. Iedereen deed mee en de vermoeidheid van de dag tevoren smolt als sneeuw voor de zon. Indrukwekkend verhaal en ik hoop je ook een keer uit te nodigen naar Leverkusen voor een power workshop met een groep Mazda-collega’s op ons Europese hoofdkantoor”

Jan-Willem Gerritsen, CEO MetrixLab.

“HakaMan heeft onze internationale Sales Summit geopend en gesloten. We wilden energiek beginnen en Paul’s opening kon niet beter! Zijn energie en begeleidende verhalen hebben een grote bijdrage geleverd aan ons succesvolle event. We sloten af met het MetrixLab HaKampioenschap: de creativiteit, energie en samenwerking van alle deelnemers resulteerden in de perfecte team-spirit. Hartelijk dank Paul: you rocked the event.”

Jan Willem Balk, Managing Director, Mondelēz Benelux

” Wij zijn fan van HakaMan! Paul is in staat om met zijn energie en verhaal een hele zaal vol collega’s uit verschillende afdelingen mee te nemen en een enorme collectieve verbinding te realiseren. Prachtige ervaring om met zo’n grote groep de Haka uit te voeren. Reflectie, verbinding en energie zijn de kernwoorden die de sessie met Paul ons heeft gebracht. Alsook het besef dat je nooit te groot bent om de kleine dingen te doen; bescheidenheid is een eigenschap met enorm veel kracht. Bedankt Paul.”

Winfred de Nijs, Algemeen Directeur Bouwbedrijf De Nijs

“Wij willen je graag bedanken voor de wijze woorden en de inkijk die je ons hebt gegeven in het succesvolle All Blacks rugbyteam. Nederigheid en verbondenheid zijn de pijlers van het team en deze kwamen terug in jouw verhaal. De gezamenlijke Haka is nog dagenlang het gesprek van de dag geweest binnen De Nijs. Mede dankzij jouw inbreng was het een zeer geslaagde teambuildingsbijeenkomst.”

Jan Veerkamp, Projectmanager NS

“Begin september ging de eerste paal erin voor de Nieuwbouw Revisie Loopwerken van onze nieuwe hal in Haarlem. Een belangrijk moment voor het inluiden van een nieuwe fase in de bouw. Maar nog meer een moment om positieve energie bij alle betrokken collega’s op te wekken. Het is de HakaMan op een verrassende en indrukwekkende wijze gelukt om deze mijlpaal extra kracht bij te zetten. De collega’s hebben het er nu nog over.”

Maartje Luinenburg, Platform voor Klantgericht Ondernemen

“Tijdens ons event over Service Excellence, een uitzonderlijke klantbeleving, viel de zaal stil toen Paul Janmaat in een rugby-outfit op het podium verscheen en een Haka begon. Hij legde uit hoe we met deze ceremoniële dans uit onze comfort-zone kunnen stappen om positieve energie te krijgen. En dat gebeurde ook! Zo mooi om te zien hoe echt iedereen enthousiast meedeed: de energie was tot aan het einde van die avond aanwezig.”

Bart Bekker, Directeur Aftersales Groupe PSA

“Ik ben zeer content met jouw bijdrage aan ons event. Na veel informatie van onze kant heeft jouw optreden op het juiste moment weer veel nieuwe energie gebracht. De lessen uit de succesformule van de All Blacks hebben mij en vele anderen bijzonder aangesproken. Ik heb veel positieve reacties gekregen want zeker in de aftersales maakt goed team-work vaak het verschil. Jouw verhaal paste ook perfect in the thema ‘Verbinding’ en iedereen kan gelijk beginnen met het toepassen van elementen uit jouw optreden. Vooral het respect hebben voor elkaar en je dienstbaar opstellen, ongacht je positie, vind ik in de huidige tijd een prachtige instelling.”

Marike Meeuwisse, Senior Rechter De Rechtspraak.

“Iedere twee jaar wordt binnen de rechtbank Zeeland West-Brabant een ‘Rechtersdag’ georganiseerd. Op 4 november 2016 stond deze dag, in het theater De Maagd in Bergen op Zoom, in het teken van ‘verbinding’. Na een speed-date en een lezing was het tijd voor het verrassingsoptreden van HakaMan. Na wat aarzeling in het begin heeft uiteindelijk iedereen meegedaan met de uitvoering van de Haka. De reacties op het optreden waren zeer enthousiast. De act van Paul werd niet alleen als zeer verrassend ervaren, maar ook als zeer inspirerend en passend bij het thema. Paul, dank voor dit kijkje achter de schermen van de All Blacks en voor een geweldige ervaring”.

Edo Abels, CEO Shore N.V.

“Onze zeer geslaagde teambuiding-dag met ons volledige bedrijf sloten wij af met een door Paul geleide Haka. Het was zeer inspirerend om te ervaren hoe de waarden van de All Blacks ook voor ons in het bedrijfsleven relevant zijn. Verantwoordelijkheid voor de community, de saamhorigheid en de relaties met onze klanten staan centraal bij ons en het was verrassend om ze vanuit een heel andere invalshoek voorgeschoteld te krijgen. Bij het uitvoeren van de gezamenlijke Haka was er eerst wat ‘West-Vlaamse’ teruggehoudendheid, maar nadat de schroom was afgeschud, gaf iedereen zich volledig over. De teamspirit was duidelijke voelbaar in de zaal. Er zal nog lang over deze performance nagepraat worden.”

Kasper Kemper, Creative Director ‘Steppin’Out’

“In het kader van de introductie van de nieuwe collectie bij onze medewerkers, heeft Paul bij ons een kick-off verzorgd. Met een spectaculaire ‘haka’ performance en een aansprekende speech, waarbij hij voortdurend interactie met de mensen zocht, heeft hij er een memorabele avond van gemaakt. Absoluut voor herhaling vatbaar!”

Michel Hassefras, Voorzitter Stichting Assurantie Registratie

“HakaMan weet op een geweldig inspirerende wijze een groep verzekerings- en pensioenprofessionals uit hun comfortabele stoel te krijgen. Eerst door een boeiend en leerzaam verhaal over Nieuw-Zeeland en de Māori, cultuur en sport, rugby en teamgevoel met veel passie te vertellen. Je leert hoe het meest succesvolle sportteam ter wereld, The All Blacks, het steeds weer voor elkaar krijgt om topprestaties neer te zetten en hoe het als hecht team elkaar ondersteunt. Je weet dan zeker: zo wil ik het ook met mijn team. En als afsluiter ga je gewoon je eigen Team-Haka componeren en laten zien. Het lukt Paul om werkelijk iedereen vol overgave mee te laten doen. Als je dit samen hebt gedaan, dan heb je een band voor het leven.”

Henry Manse, Financial Director Trustmoore 

“Stel je voor: een kantoor in Amsterdam, omgeving Vondelpark, met die zo typerende ‘Trustmoore Look & Feel’. Einde van de middag. Een team van 11 personen, dat na een lange dag van intensief praten – maar vooral luisteren – voorzichtig begint te verlangen naar een borrel en wat daar op volgt, hangt loom in fatboys in een ruime kamer. Even nog een klein momentje van reflectie leest de agenda. Plots wordt de serene rust wreed doorbroken…….entree van HakaMan. Weg is plots alle loomheid, de ruimte vult zich met de energie en passie die alleen een Haka kan opwekken. Van de eerste schrik bekomen, veranderen toeschouwers in participanten als HakaMan ze meeneemt in een inspirerend verhaal en vervolgens moeiteloos rake parallellen trekt tussen het sportieve, het maatschappelijke en het zakelijke. Dat kan maar één logisch vervolg hebben;  de Haka zelf ervaren en vol overgave met een team collega’s strijden om de eer van het Trustmoore HaKampioenschap. Een unieke ervaring. Whakawhetai: hartelijk dank HakaMan.”

Dis Valcq, CEO Valid

“Paul, de HakaMan, heeft onze ‘half-year-meeting’ opgeluisterd met een bijzonder dynamisch optreden. Zijn verhaal over teamwork sloot zeer goed aan bij de veranderingen die we bij Valid aan het doorvoeren zijn. En met een energieke Haka kreeg hij iedereen ook in beweging. Leuk en effectief.”

Thymen Simons, Directeur Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

“Een dag voor de opening van ons nieuwe hotel hebben wij de kick-off gedaan met ons nieuwe team en HakaMan. Ongeveer 80 collega’s werden in slechts een uur tijd geënthousiasmeerd, gemotiveerd en wat dichter bij elkaar gebracht. Iedereen vond het originele programma super gepast voor deze gelegenheid. Paul bracht zijn verhaal vol passie, overtuiging en realiteit. Hartstikke leuk, bedankt!”

GGD NOG (Gemeentelijke Gezondheids Dienst Noord-Oost Gelderland)

Haka als openingsact van een ‘Kick-Off Meeting’ die de wijkteams bewust maakte van de kracht om van elkaars talenten actief gebruik te maken. Net zoals in het rugby. Als spetterend slot van de dag hebben alle wijkteams hun eigen Haka gemaakt en in echte ‘Battle’ om de titel HAKAampioen op het podium uitgevoerd.

GRS (Garden Retail Services)

Tijdens een twee-daagse sessie met de Jonge Ondernemers hebben 2 groepen hun eigen Haka gemaakt, met eigen teksten en de bewegingen van een echte Haka: Teambuilding ten top.

GSK (GlaxoSmith Kline)

De Haka maakte onderdeel uit van een intern ‘Activation Program’ rond de introductie van een nieuw medicijn. DeHaka werd uitgevoerd samen met het Project Team voor een volle zaal metcollega’s die uiteraard aan het eind allemaal lieten zien dat ze als één teamachter het nieuwe medicijn stonden.

NCJ (Nederlands Centrum Jeugdgezondheid)

In twee sessies maakte de Haka onderdeel uit van de workshop’ HAKAmpioen’ waarin de vertaling gemaakt wordt van talent naar plezier en succes in je werk. De workshops hebben een grote impact gehad, vooral als motivatie om elkaars verschillende talenten beter te benutten.

Regio Academy West

De Haka als ‘Energizer’ vlak na de lunch om ervoor te zorgen dat de hele zaal een enorme ‘energy boost’ kreeg. Het resultaat is op YouTube (zoek op Haka Paul Janmaat) vele malen bekeken.

SCHC (Stichtse Cricket & Hockey Club)

Verschillende keren is de Haka ingezet als bijzondere Teambuilding-sessies voor hockeyteams die daarna geen wedstijd meer verloren hebben.

St. Antonius Ziekenhuis

In 2 sessies maakte de Haka onderdeel uit van de workshop HAKAmpioen, waarin de link tussen talenten en het ontwikkelen van competenties centraal staat. Deze workshops waren de kick off voor het interne opleidingsprogramma ‘Sterk in je Werk’ waarin medewerkers hun competenties op maat kunnen ontwikkelen om zo sterker in hun werk te staan.

Johan van Schaik, (voorm.) Direct Sales Transition Manager Unilever

“Eerst de voorpret, toen het afscheid en nu het nagenieten. Het was geweldig Paul. Ik heb er een blij gevoel aan overgehouden en mijn collega’s en kinderen ook. Natuurlijk treed ik graag toe tot de Fan-Club van HakaMan”

Na 38 jaar nam Johan afscheid van Unilever. HakaMan was benaderd om aan dit afscheid een bijzondere bijdrage te leveren. Na de Performance vond er een ‘Johan HaKampioenschap’ plaast waarbij 2 teams met collega’s en 3 van zijn kinderen een speciale AfscheidsHaka voor Johan componeerden en uitvoerden.

Jack Vos, Managing Partner ‘0-Entropie’ en ‘0-to-9’

“Entropie is het verlies aan energie binnen teams en dat brengen wij graag terug naar 0.

‘0-to-9’ spreek je uit als serotonine (het hormoon dat positieve energie geeft en het groepsgevoel versterkt) en dat leveren wij met disruptieve communicatie. HakaMan past daar perfect bij; hij levert enorm veel positieve energie, verpakt in een bijzonder verhaal dat overtuigend wordt gebracht. Onze team-sessie met HakaMan leverde veel enthousiaste reacties op. Kortom: Paul is een echte aanrader als je energie in je team wilt brengen!”

M

Het antwoord is 'ja', wat is je vraag?

Als je wilt weten welke verrassende impact de Haka kan hebben op jouw event, of wat er allemaal nog meer mogelijk is, vul dan de gegevens in en klik op 'Verzenden'.
Paul neemt vervolgens contact met je op, zodat je antwoord krijgt op al je vragen.

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en de Google Privacy Policy en Terms of Service gelden.